Перспективите за задълбочаване на партньорството в търговско-икономическата сфера, в енергетиката и

...
Перспективите за задълбочаване на партньорството в търговско-икономическата сфера, в енергетиката и
Коментари Харесай

Радев звънна на емира на Катар за енергетиката и сигурността

Перспективите за задълбочаване на партньорството в търговско-икономическата сфера, в енергетиката и сигурността са обсъдили в телефонен диалог през днешния ден президентът Румен Радев и емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.

Това оповестяват от пресцентъра на президенството.

Радев поздрави Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани за сполучливо извършеното Световно състезание по футбол в Катар през 2022 година.

Припомняме, че през септември предходната година служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев регистрира невиждана до тогава ефикасност, достигнала визитата на президента в Обединените арабски емирства.

" В цялата история на България и ОАЕ са подписани две съглашения, които най-вероятно са потънали в някое чекмедже. На база на диалозите, извършени от президента Румен Радев и емира на ОАЕ, успяхме да реализираме страхотни резултати. За два дни ние имаме 5 предпочитани меморандума за поощряване на вложения в 5 предпочитани сегмента ", посочи тогава той.

" Туризъм, земеделие и така нататък ", сподели министърът, неуточнявайки в елементи другите съответни сфери, където биха се влели арабските пари.

" На база на доста интензивните полемики, на база на полемика с бизнеса, с отраслови министри на ОАЕ, успяхме да договорим и друго стратегическо партньорство. Говорим за вложения в технологиите от бъдещето, за взаимно стратегическо партньорство. Не приказваме за инвестиция, а за дългогодишно съдействие ", сподели министърът.

И посочи тогава - екипът от учени, формиран както от българи, по този начин и от емирски такива, бил формиран от експерти по изкуствен интелект и роботика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР